Головна » Статті » Дозвілля » Мікрозелень: як вирощувути мікрогрін вдома

Мікрозелень: як вирощувути мікрогрін вдома

Мікрозелень

Здоровий спосіб життя та правильне харчування в останнє десятиліття набули популярності, адже це не модно та корисно. Теза, що їжа має бути не лише смачною, а й корисною, привабливою візуально набуває популярності.

Мікрозелень – це молоді паростки 7-10 днів, які використовують в їжу, для фуд декору. Паростки додають в салати, закуски, бутерброди, смузі, бо мікрогрін – джерело амінокислот, вітамінів, клітковини.

Мікрозелень: користь

Більше зелені! Таку фразу ми часто чуємо від дієтологів, нутриціологів, фуд-блогерів, тренерів по здоровому харчуванню.

Унікальність мікрогріну, порівняно із листям салатів, зеленню, в тому, що концентрація поживних речовин в мікрозелені до 10 разів вища! Мікрогрін знаходиться в активній фазі росту, з унікальним набором мікроелементів.

Серед мікрогріну вирощують:

  • горох,
  • соняшник,
  • пшеницю,
  • нут,
  • сою,
  • редис,
  • крес-салат,
  • гірчицю,
  • капусту,
  • руколу,
  • базилік,
  • буряк.

Обираючи культуру, ми отримуємо гіркуватий, солодкуватий, пікантний смак. Додавайте мікрозелень у страви, ви будете приємно здивовані новою гаммою смаків, невелика порція паростків, перетворить їх в кулінарні шедеври.

Мікрозелень (мікрогрін)
Як виростити мікрогрін в домашніх умовах?

Мікрозелень сьогодні продають практично в кожному супермаркеті, овочевому кіоску, вирощують в домашніх умовах.
Вирощування мікрозелені може стати цікавим хобі, способом провести вихідний, розважити дітей. Для вирощування мікрогріну можна придбати спеціальний набір чи звичайні прямокутні невисокі горщики, заповнити їх землею, посіяти насіння (насінння на якому вказано «для пророщування»), зволожити, накрити харчовою плівкою. Полив варто робити через день-два розпилювачем. Через тиждень – півтора отримаєте свіжу мікрозелень.

Таким чином, у вас будуть свіжі мікророслини для страв, експериментуйте із зернятами для насіння, шукайте улюблені смаки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *