Перейти до вмісту
Головна » Статті » Дозвілля » Короп запечений в духовці

Короп запечений в духовці

Короп в духовці

Короп – неймовірно смачна риба. Її можна смажити, запікати в духовці або використовувати для приготування юшки. Всі правильно приготовлені страви надзвичайно смачні, адже м’ясо коропа – ніжне та соковите, з мінусів – багато кісток. Якщо готувати більших розмірів, то кісточки будуть великими та їх досить легко витягти навіть дітям. Короп запечений в духовці – не тільки смачне, а й і дуже ароматне блюдо для справжніх любителів рибних страв.

Інгредієнти: Туша коропа – 1 кг; Насіння фенхелю – 1 чайна ложка; Часник – 1 зубчик; Оливкова олія – 1,5 столові ложки; Лимон (лимонний сік) – 50 мл; Винний оцет – 1 чайна ложка; Спеції – за смаком.

Короп запечений в духовці

Короп запечений в духовці: приготування

  1. Підготуємо рибу. Її необхідно ретельно вичистити, видалити внутрощі, потім змити водою.
  2. Після того як туша коропа буде лежати перед Вами, зробіть декілька надрізів з двох сторін гострим ножем. Розмістіть на пергаментному папірі. Посоліть, поперчіть.
  3. Підготуємо «маринад». У ступці потовчіть насіння фенхелю майже до дрібного порошку. Часник порубайте на півкола. Посипте коропа отриманим порошком з фенхелю і розкладіть навколо часник. Потім збризніть рибу оливковою олією, злегка втираючи її. Слідом рясно полийте соком з лимону і оцтом і залиште «маринуватися» в холодильник приблизно на 1 годину.
  4. По закінченню години дістаньте рибу та потримайте її при кімнатній температурі 10-15 хвилин. Після чого знову збризніть оливковою олією.
  5. Відправляємо запікатися нашу рибку на 25-30 хвилин (в попередньо розігрітій духовці до 210 C.) до утворення рум’яної скоринки. Відразу подавайте на стіл. По бажанню можна додатково присмачити лимонним соком.
Позначки:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.